2012 m. kovo 11 d., sekmadienis

Pamatyta - išbandyta: morkų, obuolių ir imbiero sriuba

Ojojoi kaip seniai čia buvau. Truputį gėda, truputį nejauku... Visai kaip naujame darbe: ir kalbėti nedrąsu, ir tylėti gal nereikėtų... Taip ir blaškausi tarp tų gal, galbūt, na, pažiūrėsim. Kas čia per savybė? Tas pats atsitinka net renkantis, ką valgysim. Nusižiūriu viena, staiga keičiu į kitą, o galiausiai (ir blogiausiai), nieko naujo neišbandau...
Bet štai nutiko vieną dieną toks dalykas. Pamačiau receptą, patiko ir, kas man nebūdinga, ėmiau ir tą pat dieną pagaminau. Tai buvo, žinoma, tik sriuba, bet kartais ji vienintelė gali būti tookie geri pietūs, kad nereikia daugiau nieko.
Ši sriuba labai paprasta, bet tikrai ne prasta. "Obuolys sriuboje!? - nusistebėjo Jis. "Taip, ir dar imbieras, ir morkos." Derinys iš ties puikus. Sriubytė tokia gaivi ir maloniai aitri. Buvo gardu ir, manau, dar tikrai ne vieną kartą virsim. be to, produktai tokie, kurių visada turim po ranka.


Morkų, obuolių (-io) ir imbiero sriuba

aliejaus kepimui,
1 nedidelis svogūnas,
1 skiltelė česnako,
šaukštas tarkuoto šviežio imbiero,
2 vidutinės morkos,
1 vidutinis obuolys arba 2 mažiukai,
apie 1 litrą vandens arba daržovių sultinio,
žiupsnelis malto muskato,
druskos ir pipirų pagal skonį

Puode, kuriame virsime sriubą, įkaitiname aliejų ir pakepiname jame smulkiai pjaustytus svogūnus, kol jie suminkštėja. Tada dedame smulkiai supjaustytą česnako skiltelę ir tarkuotą imbierą. Pakepiname apie minutę.
Nulupame obuolius ir supjaustome nedidukėmis skiltelėmis.
Obuolius ir morkas dedame į puodą, pakaitiname kelias minutes, tada užpilame viską vandeniu arba sultiniu, padidiname ugnį.
Kai sriuba ima kunkuliuoti, sumažiname ugnį ir verdame apie 15 minučių arba kol morkos ir obuoliai gerokai suminkštėja.
Sriubą gardiname pipirais ir druska. Svarbiausia, nepersistengti su pipirais, nes aštrumo sriubai pirmiausia suteikė imbieras. Įberiame ir malto muskato.
Sriubą sutriname elektriniu trintuvu arba virtuviniu kombainu. Supilstome į dubenėlius ir skanaujame.


Skanaus :)