2012 m. liepos 31 d., antradienis

Makaronai su cukinijos padažu

Bėga tos dienos nesustabdomos, paknopastom ir neatsisukdamos... Viena keičia kitą, įvykis įvykį. Seniai čia būta, receptais dalytasi. Ir kas keisčiausia, per tą laiką per bėgimą lėkimą nespėta nė ko nors tokio pagaminti - mūsų pietūs ir vakarienė būna paprastučiai, pusryčius pastaruoju metu prasnaudžiame... Visgi kai ką fiksuoju ir noriu pasidalinti. Receptas iš serijos „kai nėra noro terliotis“ arba „maistas greituoju būdu“.



Makaronai su cukinijos padažu

2 porcijoms
300 g mėgstamos rūšies makaronų
1 vidutinė cukinija
1 nedidelis svogūnas
2 šaukštai aliejaus
druska ir pipirai
50 g fermentinio sūrio (pasirinktinai)

Dideliame puode užkaistike vandenį makaronams. Kol vanduo kaista, nulupkite cukiniją ir svogūną. Susmulkinkite daržoves ne itin smulkiai. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir pakepinkite cukiniją ir svogūną, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais. Daržoves sutrinkite elektriniu trintuvu iki vienalytės masės.
Į verdantį vandenį įberkite druskos  supilkite makaronus. Virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės. Išvirusius makaronus nukoškite ir sumaišykite su padažu. Patiekite užbarstę šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio.



Skanaus :)


Šaldytas kefyras = kreminė varškė

Jau senokai išbandyta, tik niekaip į blogą nepatekusi Neringos  kreminė varškytė, kuriai daug komentarų nereikia. Receptas paprastas kaip du kart du, o ką prie jos pasirinkti - kiekvieno fantazijos ir skonio reikalas. Taigi dalinuosi:




Saujai kreminės varškės prireiks:

1 l kefyro (popierinėje pakuotėje)
skiautės marlės 

Kefyrą metame kokiai parai ar daugiau į šaldiklį. Praėjus parai (ar vėliau, jei kitaip nepavyksta :)) traukiame šaldyto kefyro gabalą, nuplėšiame popierinę pakuotę ir suvyniojame šį ledo luitą į marlę. Ryšulį kabiname virš indo, į kurį kefyras nusivarvės ir laukiame kokias 12 valandų. Po šitiek laiko marlėje bus likusi tik kreminė varškytė, kurią gražiai iškrapštome ir valgome, kaip patinka - su uogiene, duona ar tiesiog vieną.



Skanaus :)

Šaltinis: Neringos blog'as