2013 m. birželio 15 d., šeštadienis

Blogerių diena 2013

Taip! Atsitiko! Galų gale ir aš galiu pasakyti - ir aš ten buvau, gaivius gėrimus gėriau, 6 patiekalus skanavau... Taip, vakar Vilniaus dailės akademijoje, naujojoje „Electrolux“ maisto ir dizaino laboratorijoje, vyko jau ketvirtasis Lietuvos maisto tinklaraštininkų susitikimas Tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga. Už šį jaukų, džiaugsmingą, malonų vakarą didžiausios padėkos keliauja organizatoriams: žurnalui „Virtuvė. Nuo... Iki...“ ir kompanijai „Electrolux“.

Šį kartą tinklaraštininkai nesivaržė, o tiesiog, pasidalinę į šešias komandas, gamino šešis skirtingus patiekalus, puikiausiai atitikusius vakaro temą „Šiuolaikinė lietuviška virtuvė“:


Morkų suktinukai (Voras tinkle)   
Raudonoji mišrainė kitaip (Villa Alps)
Atvėsinta keptų paprikų ir pomidorų sriuba su cinamonu (Little World)
Kiaulienos nugarinė su bulvių koše, pagardinta su aguonomis (Receptų medis)
Varškės kukuliai su vištiena (Surfing the World Cuisine)
Sluoksniuotas šakočio, varškės kremo ir braškių desertas (Villa Alps)

Deserto gaminimo komandos dalis

Pirmas mano susitikimas su gausia tinklaraštininkų kompanija buvo iš tiesų skanus ir įsimintinas: gamindamos ne tik dalijomės indais, įrankiais, viena orkaite, bet ir smagiai šnekučiavomės. Trumpai tariant, kvietime žadėta gera nuotaika ir linksma kompanija - visa buvo su kaupu išpildyta. Tad dar kartą ačiū organizatoriams ir kolegoms maisto mylėtojams. Už jaukumą ir įkvėpimą :)

P. S. kadangi mano fotoaparatas liko Kaune, galiu tik pasidalinti nuorodomis į kolegų blogus, kur rasite jų įamžintas renginio akimirkas. Čia pateiktos patiekalų nuotraukos - Jurgos, o komandos - Beatos. Smagaus skaitymo ir žiūrėjimo. Juk įdomu, kaip apie šį įvykį atsiliepia kiti... :)

Astos iš Villa Apls foto
Sandros iš Little World foto
Beatos iš Braškės su pipirais foto
Indrės iš Gėrimų ir patiekalų magija foto
Vitos iš Voras tinkle foto

:)